на живо

Талант на "Ботев" Пловдив ще играе в нидерландски гранд

Станислав Шопов преминава в "Хееренвеен"

Юношата на "Ботев" Пловдив Станислав Шопов преминава в третия в класирането в първенството на Нидерландия - "Хееренвеен", предаде БТА.

Сделката между двата клуба е подписана снощи, а Шопов заедно с мениджъра си Антъни Раво днес ще официализира личния си договор на стадион "Абе Ленстра".

Роденият през 2002 година техничар е част от "канарчетата" от първите си дни с футболната топка. През 2018-а подписа първия си професионален договор, който изтичаше през юни 2021-а година.

Сега 18-годишният Станислав, който е юношески национал, започна четвъртия си сезон в мъжкия футбол, като до момента е записал 39 мача за първенство, 6 за купата и е отбелязал едно попадение.

"Ботев" Пловдив, който е пред финансов колапс, ще получи парите по трансфера по два начина. Едната сума е фиксирана и ще бъде преведена от Нидерландия при подписването на договора, а останалата част е разпределена на бонуси, които ще влизат в касата на определен период от време и при определени постижения.

Междувременно "жълто-черните" обявиха, че след официалната раздяла с треньора Ферарио Спасов, отборът ще бъде воден временно от Георги Онов и Петър Пенчев. Те са начело на формациите до 17 и до 19 години.