на живо

Умерен оптимизъм в лагера на националите (ВИДЕО)

Йордан Христов замени в състава контузения Йордан Минев

Умерен оптимизъм в лагера на националите (ВИДЕО)

Защитникът на Ботев Пловдив Йордан Христов бе повикан в националния отбор за европейската квалификация с Азербайджан на 9-и септември в Баку. Той сменя бранителя на Лудогорец Йордан Минев, който не е възстановен от контузия.

Националите вече разучават отбора на Азербайджан и са наясно, че мачът идният вторник няма да е лесен. Настройката обаче е само и единствено за победа.

"Надявам се както започнем, така и да завършим - с победа. Определям азербайджанците като силов отбор. Играят с дълги топки. Ако не ги подценим, ще се поздравим с успеха. Ние все пак не сме световна сила да си го позволим. Надявам се да играя в мача, да съм добър и да помогна на отбора. Пожелавам си победа в Баку и да сме живи и здрави. Другото е Божа работа," заяви защитникът на Фулъм Бодуров.

"В много добре настроение съм сега, защото ми липсваше България. Нямам търпение да играя, защото пропуснах доста мачове. За България винаги са по-особени двубоите. Мисля, че тренирам достатъчно здраво и стегнато. С каквото мога да помогна на националния отбор, ще го направя. Във форма съм. Пожелавам успех на България в евроквалификациите и да тръгне всичко по вода. Разучаваме Азербайджан, корав съперник са. Шансовете са реални, можем да победим и да направим нещо в тези квалификации," заяви Симеон Славчев.

"От няколко дни сме заедно. Настроението е перфектно. Целта е ясна - класиране на Европейско първенство. Имаме достатъчно време до мача с Азербайджан. Взели сме мерки с доктора и до ден-два ще започна да тренирам. Сменихме чипа, още в мача на Лудогорец срещу Берое. Мисля, че българският фен заслужава да види националния тим на големи финали, в случая европейски. С много труд и постоянство се надявам да се класираме. Отговорностата е доста по-голяма, отколкото в клуба. Целта ни е първото място. Естествено, отиваме за победа," каза вратарят Владислав Стоянов.