на живо

Би Би Си с подробен материал за "британския" "Пирин", забрави "Левски"

"Ако ви попитат за българския футбол, може би ще ви дойде наум за евроучастниците ЦСКА и "Лудогорец"

Авторитетният британски Би Би Си публикува обширен материал за родния "Пирин" Благоевград, чийто юноша е голмайстор №1 на националния ни отбор - Димитър Бербатов.

От медийния гигант обаче започват статията с "Ако ви попитат за българския футбол, може би ще ви дойде наум за евроучастниците ЦСКА и "Лудогорец". Те са спечелили 8 от последните 11 шампионски титли в страната", забравяйки за столичния гранд и 26-кратен първенец "Левски".

Би Би Си припомня, че "Пирин" Благоевград бе закупен от "Емиратс Уелт" през есента на 2019 г. и е под силно британско влияние. Технически директор на тима е англичанинът Греъм Уорън, треньор северноирландската легенда Уорън Фийни, а негов помощник - Анди Тод. Част от състава на "орлетата", заемащи шестото място във временното класиране на Втора лига, са още миналия през "Арсенал" Конър Хендерсън, както и Ибрахим Мейте - под наем от "Кроули".

Планът на "Пирин" включва изграждане на нови футболни игрища и допълнителни сгради, които да приютяват до 100 играчи. Предстои и ремонт на клубния стадион.

"Като изключим "Лудогорец", имаме най-добрата инфраструктура. Школата беше най-силната в България и идеята е отново да стане такава... Бях изненадан от амбициите на клуба. Искаме да се изкачим в елита, където да печелим трофеи", коментира треньорът Фийни пред Би Би Си.

Статията продължава с интервю с полузащитника Конър Хендерсън. "Собствениците инвестират много, което доказва намеренията им. Благоевград е малък град, но има всичко необходимо - ресторанти, кина, барове. Местните говорят английски, а футболът е универсален език... Не се виждам обратно в Англия, тъй като съм щастлив тук, особено предвид амбициите на клуба. Желанието ми е да остана и да бъда част от тях", заявява 28-годишният играч.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: