на живо

Биелса лиши тима си от промоция в името на феърплея (ВИДЕО)

Целият свят говори за жеста на аржентинския мениджър

Биелса лиши тима си от промоция в името на феърплея (ВИДЕО)

Мениджърът на "Лийдс" Марсело Биелса рискува промоция на клуба му във Висшата лига в името на истинския феърплей.

В ключов двубой от Чемпиъншъп, зрителите станаха свидетели на невиждан момент между "Лийдс" и "Астън Вила". Ситуация, която показа, че честната игра все още съществува, а посланик на феърплея стана легендарният треньор Марсело Биелса.

В 71-ата минута Матеуш Клих от "Лийдс" откри резултата, докато Джонатан Коджа от "Астън Вила" се превиваше от болки на терена. Последва бурен протест от футболистите на "Вила", които потърсиха обяснение от голмайстора защо е продължил да играе. Двата отбора почти стигнаха до бой и се наложи стюарди да влизат на терена, за да укротяват страстите. Съдията Стюарт Атуел зачете попадението и изгони с червен картон Анвар Ел Гази от гостите.

След подновяването на играта Марсело Биелса инструктира своите играчи да позволят на съперника да вкара гол в духа на феърплея. Негов автор стана Алберт Адома в 77-ата минута. Той пробяга целия терен и се разписа на празна врата, докато защитата на домакините остана статична. Единствен Понтус Янсон сякаш не разбра, че голът трябва да се пусне, и опита да атакува Адома, но в крайна сметка топката влезе във вратата.

Срещата на "Елън Роуд" завърши при 1:1. Тя беше ключова в борбата за промоция за Висшата лига. При успех "Лийдс" запазваше шансове да измести "Шефилд Юнайтед" от второто място. При този резултат обаче директно за елита се класира "Шефилд Юнайтед", а "Лийдс" остава трети, кръг преди края, и ще трябва да играе плейофи за влизане в елита.