на живо

Биха и ограбиха руски журналисти на "Тумба" (ВИДЕО)

Фенове на ПАОК ги атакували преди мача и на самия стадион

Руски журналисти се оплакаха, че са били бити и ограбени по време на двубоя между ПАОК и "Спартак" Москва в Солун. Домакините постигнаха драматичен обрат от 0:2 до 3:2, а сред голмайсторите бе и българският национал Ивелин Попов.

Репортерите от Русия обвиняват и полицията - служителите на реда ги защитили неохотно от атаките на феновете, а след двубоя ги посъветвали да напуснат града по възможно най-бързия начин.

"Никога не ми се е случвало нещо подобно. Нападнаха ни десетина хулигани. Имаше кратък сблъсък, а стюардите ни навряха под седалките", написа Дмитрий Зеленов от "Спорт Експрес".

Нападателите принудили журналистите да свалят раниците си и отмъкнали всичко в червено и бяло - цветовете на "Спартак". Взели дори и акредитациите им. Някои от репортерите получили удари по главата пред очите на стюардите и на официалните представители на руския клуб.

Проблемите продължили и на стадиона, където гръцки привърженици опитали да проникнат в прес зоната. Полицаите, грижещи се за реда, обаче не реагирали твърде активно на заплахата. "Опитаха се да ги удържат, но така, както се прави с близък роднина. Тук феновете могат да правят каквото поискат", оплака се Иван Карпов от Чемпионат.com.

Инцидентите се проверяват от руското консулство в Солун.