на живо

Битката в баскетболната Евролига продължава в ефира на телевизия RING (ВИДЕО)

Днес в 19:00 часа гледайте Барселона на Александър Везенков срещу ЦСКА Москва

Миналата седмица Евролигата, която е баскетболния еквивалент на футболната Шампионска лига, отново превзе ефира на bTV Media Group. Зрителите на телевизия RING имаха възможността да проследят два мача от Топ 16 на надпреварата.

В първия от тях руският гранд ЦСКА Москва записа изключително важна победа като домакин на Реал Мадрид с 95:81.

Най-резултатен за „армейците” бе Нандо Де Коло. Французинът се отличи с 28 точки и 7 асистенции. Милош Теодосич пък добави 23 точки и 7 асистенции. За Реал 23 точки вкара Кей Си Ривърс, а Густави Айон направи „дабъл-дабъл”- 14 точки и 10 асистенции.

Снимка: Getty Images

Първата част на срещата бе равностойна и завърши с минимална преднина за руснаците – 22:20. През втората четвърт, благодарение на отличните Де Коло и Теодосич, ЦСКА дори увеличи разликата с още 7 точки – 50:41 на почивката.

Третият период започна с доминация на руснаците, които стигнаха до двуцифрен аванс. Реал все пак се върна в мача и в края на тази част таблото показваше 71:64 за московчани.

В последната четвърт обаче ЦСКА не остави никакви шансове на действащия европейски шампион. Де Коло и Теодосич продължиха да наказват със стрелба от далечно разстояние, а разликата скочи до 15 точки – 85:70. Това окончателно отказа испанците, които просто нямаха търпение двубоят да свърши. В крайна сметка, заради пълната липсва на мотивация в края на мача, „белите” загубиха с 81:95.

Най-дългоочаквана бе срещата между Барселона и богаташите от Химки. Част от състава на „каталунците” е младата звезда на българския баскетбол Александър Везенков. Той е и основната причина да излъчваме надпреварата, а двубоите с негово участие са приоритетни.

Срещу Химки всички останахме разочаровани, тъй като бившият играч на Арис (Солун) така и не влезе в игра.

Иначе Барселона не срещна никакви трудности с руснаците. Легендите Хуан Карлос Наваро и Пау Рибас бяха над всички, вкарвайки по 14 точки. Томас Саторански и Анте Томич добавиха съответно 13 и 12.

Тайрийс Райс вкара 14 точки за гостите от Русия, а Алексей Швед и Джеймс Аугустин записаха 13 и 11.

Снимка: Getty Images

Баскетболистите на Барселона си подсигуриха победата още през първото полувреме. Момчетата на Шави Паскуал доминираха от началния съдийски сигнал, като след първите десет минути "каталунците" водеха с 23:16, а през втория период разликата в полза на домакините продължи да се покачва – 49:29.

След почивката Барселона намали темпото, което позволи на играчите на Химки да демонстрират качествата си, но въпреки това, разликата в полза на испанския гранд се запази и последния съдийски сигнал прозвуча при 87:70 за Барса.

Ето всички резултати от последния кръг, както и временното класиране в групата на Барселона:

Днес и утре предстоят мачовете от третия кръг на тази фаза от турнира. Да се надяваме, че този път Александър Везенков ще получи шанс за изява.

Тази вечер Барселона се изправя срещу ЦСКА Москва, а двубоят ще можете да проследите по телевизия RING от 19:00 часа с експертния коментар на Петър Бакърджиев.