на живо

Бивш №1 на двойки: Краят на сезона е шансът на Григор Димитров

За българина предстои Мастърсът в Шанхай, а след това сезонът в Европа на закрито

Getty Images

„Най-печеливши от края на сезона могат да бъдат играчи, които правят своето завръщане към върховете - като Григор Димитров и Рафаел Надал", заяви бившият номер 1 в света на двойки – австралиецът Тод Уудбридж, цитиран от Tennis World USA.

"Краят на сезона за тенисистите е отлична възможност за наваксване на тези, които по-рано през годината не са имали късмет и не са се представили добре. Отсега до края на ноември те могат само да печелят. Това ще им е полезно и за следващия сезон, защото от една страна ще ги издигне в ранглистата, а от друга – ще окаже положително влияние върху самочувствието им преди следващия сезон.

Снимка: Getty Images
В този период много тенисисти превключват на автопилот. Бил съм в такава ситуация. Вече психически си изтощен и си мислиш: Имам още толкова много да свърша“, коментира още Уудбридж.
Снимка: Getty Images
От олимпийските игри насам Григор Димитров достигна 1/2-финал на турнира в Синсинати, 1/8-финал на Откритото първенство на САЩ, 1/2-финал в Чънду и финал в Пекин.


Прогресът в представянето на българина му донесе и изкачване в ранглистата. Димитров вече е на 18-ото място в подреждането, като регистрира скок с цели 22 позиции от юли насам.