на живо

Бивш алкохолик мечтае за Мондиал 2018

Жо си пожела място в състава на Бразилия за световното първенство в Русия

Getty Images

Нападателят Жо бе избран за най-добър футболист в бразилското първенство. 30-годишният играч, който не успя да се наложи в отборите на "Манчестър Сити" и "Евертън" в периода 2008-2011 година, вкара 18 гола през сезона и помогна на "Коринтианс" да спечели титлата.

Той раздели първото място в голмайсторската листа с Енрике Доурадо от "Флуминензе".

След церемонията по награждаването Жо разкри, че мечтае да попадне в състава на Бразилия за световното първенство в Русия догодина.

"Сигурен съм, че с качествата си мога да съм много полезен на "селесао". Вече съм друг човек - спрях пиенето, не купонясвам. Превърнах се в лидер", сподели нападателят.

"Промених се много, след като жена ми ме напусна, а и феновете на "Атлетико" Минейро постоянно ме обиждаха. Личният живот и кариерата ми бяха стигнали дъното. Тогава реших, че е време да направя нещо за себе си. Направих го и съм нов човек. Отказах да изпия дори една бира след шампионския мач. Не исках да изглеждам като лицемер. Съжалявам, че пропуснах шанса си да се реализирам в Европа", призна Жо. 

Световното първенство в Русия започва на 14 юни. Бразилия попадна в група Е заедно с отборите на Швейцария, Коста Рика и Сърбия.