на живо

Кандидат за шеф на "Барса" прогнозира икономически банкрут и морален упадък на клуба

Виктор Фонт изрази притесненията си в открито писмо до феновете на каталунците

Getty Images

Един от кандидатите за президентското кресло в "Барселона" - Виктор Фонт, се притеснява, че политиката на Хосеп Мария Бартомеу ще изправи клуба пред фалит.

В открито писмо до феновете на каталунците бизнесменът, който е лидер на "Да на бъдещето", отправи сериозни критики към настоящия шеф, срещу когото планира да се изправи за изборите догодина.

"В течение на много дълго време ние от проекта "Да на бъдещето" предупреждавахме членовете на клуба, че "Барса" върви към "перфектната буря" - най-силната генерация от футболисти в нашата история трябва да бъде заменена, да се изгради и нов проект за развитието на клуба, който да помогне в борбата срещу корпорации, които разполагат с почти неограничени финансови ресурси.

Ако досега рискът беше сериозен, то в този момент той се превръща в гигантски. Намираме се в средата на пандемия, която ще се отрази на живота на всички, в това число и на спорта, по начин, по който никой не може да предвиди.

В същото време от месеци наблюдаваме срамното поведение на институционална и ръководна немощ в офисите на клуба, което в последно време ескалира до обвинения в корупция, оставки и разделение в Борда на директорите. Всички тези фактори, хаотичната финансова политика, както и значителното намаляване на приходите вследствие на пандемията, може да доведат до икономически банкрут и морален упадък на клуба.

Трябва да започнем за градим всичко наново. Мениджърският модел, който ни позволяваше да бъдем най-добрият клуб в света в предишните години, вече очевидно не работи", се казва в писмото на Фонт.

Снимка: fcbarcelona.com

През изминалата седмица каталунците понесоха два сериозни удара. Първо шестима членове на Борда на директорите напуснаха едновременно в знак на недоволство от управлението на Бартомеу, а след това външен одит доказа наличието на съмнителна сделка за близо 1 млн. евро за поддържането на добър имидж на клуба в социалните мрежи.

bTV призовава: останете си вкъщи!