на живо

Бивш нападател на Литекс ще играе в Хартс

Бьорн Йонсен подписа договор за 3 години със "сърцата"

Бившият футболист на Литекс (Ловеч) Бьорн Йонсен подписа 3-годишен договор с Хартс, съобщиха шотландците на клубния уебсайт. 24-годишният норвежки нападател, който има и американски паспорт, премина в редиците на тима от Ловеч през 2015-а година, като до напускането си изигра 33 мача и вкара 12 гола.

"Хартс отправиха оферта за мен и се чувствах желан, така че съм доволен от този трансфер. Аз съм бърз футболист и мога да играя добре както във въздуха, така и с топка в краката. Искам да помогна на Хартс не само с голове, а и с асистенции", каза Йонсен в първото си интервю за клубната телевизия.

"Първенството е силно и изглежда, че ще ни бъде трудно през този сезон, защото ще преследваме място в челото на класирането. Тук има големи очаквания към отбора и се надявам да помогна, за да ги покрием. Искам да бъда част от историята на този клуб", добави норвежецът.

От Хартс не обявиха дали привлича Йонсен като свободен агент, или за него е платена трансферна сума, но най-вероятно става въпрос за свободен трансфер.