на живо

Бивш руски национал преби съдия в аматьорски мач

Роман Широков се извини на пострадалия рефер

Бившият футболист на "Спартак" и ЦСКА Москва Роман Широков не сдържа нервите си и нападна със зверска агресия съдията Никита Данченков, който ръководеше среща от аматьорски турнир "Московска Купа Селебрити".

Широков беше част от тима на "Мач ТВ". На четвъртфинал отборът му срещна "Нищо обичайно", но в 20-ата минута срещата беше прекратена. Бившият национал на Русия се ядосал, след като реферът не отсъдил нарушение в негова полза, а след това му показа червен картон. Вместо да възрази и да продължи, Широков се нахвърли върху съдията - първо с удари, а след това и с ритници. 

Останалите играчи на терена се намесиха бързо, за да предотвратят по-сериозно сбиване. Данченков е бил прегледан от лекар, а след това се е обърнал към полицията, за да внесе жалба срещу Широков.

 
 
 
View this post on Instagram

По итогам вчерашнего матча и инцидента в нем хотел бы выразить искренние извинения @dante_71_ Никите за столь неподобающий поступок совершенный мной, я прекрасно осознаю, что не назначение очевидного пенальти и затем показанная красная карточка не могут быть причиной для размахивание руками, надеюсь Никита как можно скорее вернётся в строй. Также хочу извиниться перед организаторами турнира @amkal_official_, своими партнерами по команде Матч ТВ и зрителями

A post shared by Роман Широков (@shirokovrn) on

Бившият футболист използва социалните мрежи да се извини за поведението си. "Надявам се Никита да се възстанови бързо. Извинявам се на организаторите на турнира и на съотборниците ми", написа бившият национал.

Тези редове не промениха решението на съдията да потърси правата си по съдебен ред.