на живо

Бившата на Роналдо или олимпийска шампионка?

Елена Исинбаева открива прилики с Ирина Шейк

Getty Images

Нож с две остриета е да сравниш една жена с друга. Но когато става дума за един от най-красивите модели в света, ситуацията е по-различна.

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок (Атина 2004, Пекин 2008) Елена Исинбаева смята, че има общи черти с Ирина Шейк – известната красавица, която беше половинка на футболиста на „Ювентус“ Кристиано Роналдо до 2015 г.

Тя дори попита последователите си в социалните мрежи дали намират прилика, като им предостави две снимки – нейна и на Ирина.

„Казват, че на тези снимки си приличаме. Дълго размишлявах така ли е или не. И реших! Мислите ли, че с Ирина имаме общи черти? Ако не, кой прилича на мен? Назовете актриса, певица, артистка“ – провокира последователите си Исинбаева.

Снимка: Getty Images

Авторката на 17 световни рекорда в овчарския скок на открито (в това число и настоящото върхово постижение при дамите от 5,06 м, постигнат през 2009 г.) не за първи път се сравнява с модела. В началото на ноември тя отново публикува подобна снимка.

И тогава, както и сега, мненията са различни. Според някои от последователите на вече бившата лекоатлетка, приликата е огромна. Други не са чак толкова впечатлени, а трети посочва още една „двойничка“ – певицата Елена Ваенга.

Исинбаева сложи край на успешната си кариера през 2016 г. Тя има в актива си още 3 световни титли на открито и 4 в зала. Тя е Заслужил майстор на спорта на Русия, а в момента е член на Международния олимпийски комитет.

Снимка: Getty Images

Ирина Шейк продължава да е сред най-успешните модели в света. Красивата рускиня доби популярност, след като през 2009 г. започна връзката ѝ с Кристиано Роналдо. След края на отношенията с футболиста, Шейх завладя сърцето на холивудския актьор Брадли Купър. Двамата имат дъщеря – Леа на 3 години, но се разделиха през 2019 г. Родената в Еманжелинск, Русия зеленоока красавица е сред предпочитаните лица на модните марки „Версаче“, „Живанши“, „Роберто Кавали“, „Армани“ и други.

Снимка: Getty Images

Исинбаева и Шейк всъщност са се появявали заедно на голямо събитие. Лекоатлетката беше „кмет“ на олимпийското село по време на зимните игри през 2014 г. в Сочи, а моделът носеше табелата, на която пишеше „Русия“ по време на церемонията по откриването на събитието.

Снимка: Getty Images