на живо

Бившият скаут на "Левски": При Делио Роси се натрупаха всичките тъпотии (ВИДЕО)

"Ривалдиньо, Белаид и Виана дойдоха без мое съгласие", заяви Кирил Вангелов

Бившият скаут на "Левски": При Делио Роси се натрупаха всичките тъпотии (ВИДЕО)

Вече бившият скаут на футболния "Левски" Кирил Вангелов, заяви, че проблемите в тима от стадион "Георги Аспарухов" са се натрупали по времето, когато треньор на "сините" е бил Делио Роси. Италианецът бе начело на отбора от лятото на 2017 г. до лятото на 2018 г., когато бе заменен от Славиша Стоянович.

Словенецът със сръбски корени също наскоро се прости с поста си и на негово място застана Георги Дерменджиев. Решението дойде след новата смяна в ръководството на тима. Изпълнителен директор на "Левски" стана Павел Колев, който веднага се зае с промените, включително и освобождаването на Вангелов.

"До раздялата с "Левски" се стигна заради новото ръководство. Очаквах я, имах подозрения. Павел Колев каза, че новото ръководство иска да работи с нови хора. Това нещо не се прави по този начин и в този момент. При Делио Роси се натрупаха всичките тъпотии", категоричен бе скаутът.

Вангелов потвърди, че част от футболистите на "сините" са дошли на "Герена" без да бъдат гледани на живо.

"Има играчи, които не са наблюдавани на живо, а само от клипове в интернет, защото в "Левски" не всичко е било розово откъм финансова гледна точка. Всичките обвиняваха Гонзо, че взима играчи, без да ги наблюдава на живо. В касата нямаше нито един лев. Как да отиде някой да гледа?", каза той и уточни:

"Без мое съгласие в "Левски" дойдоха Ривалдиньо, Белаид и Виана. Бях в отпуска, когато Виана дойде. Там беше друг въпрос, господин Русев го е споделил с новото ръководство. Ако не беше дошъл Виана, Паулиньо щеше да си тръгне без пари от "Левски". Това е по-малкото зло, защото заплатата му е 1/10 от това, което струва Паулиньо".

Вангелов не пое отговорност за вратарската криза в "Левски". Той заяви, че трансферите на тази позиция не са негово дело, а на треньорите. "Сините" се опитват да се разделят с Божидар Митрев и Мартин Полачек, като най-опитният на тази позиция в тима в момента е Николай Михайлов.

"Докато продължава в клуба треньорът да избира играчите, а не спортният директор или скаутите, винаги ще има проблем с текучеството. Докато в "Левски" няма клубна политика треньорът да задава позициите, а спортните хора да преценяват кои футболисти са възможни финансово и спортно-технически, ще ги има тези проблеми".