на живо

Бял прах върху полицейска шапка и фенове на "Ливърпул" скандализираха Англия

Арестуваха 19-годишен привърженик, който обстрелваше с фойерверки сградите в центъра на града

Getty Images

Смущаващи видеа на феновете на "Ливърпул", които празнуват първата титла на своите футболни любимци от 30 години насам, продължават да се появяват в социалните мрежи. 

Привържениците вдигнаха див купон в центъра на града, след като научиха добрата новина за дългоочаквания триумф, без да спазват никакви ограничения, социална дистанция и забрани, свързани със спирането на разпространението на коронавируса. Те се прегръщаха, целуваха и поздравяваха най-сърдечно. Други отидоха дори по-далеч. 

Британското издание "Дейли Мейл" публикува кратък клип, в който се вижда как двама от феновете смъркат бял прах от полицейска шапка. 

Запалянковците на шампионите бяха остро критикувани заради начина, по който изразяват радостта си след загубата на "Манчестър Сити" от "Челси", която подпечата титлата за "Ливърпул". От клуба и градската управа изразиха своето недоволство от неспазването на ограниченията и от работата, създадена на полицията и медиците в спешните центрове.

В свое съобщение от събота (27 юни) полицията в Ливърпул разкрива, че 15 човека са задържани по време на празненствата. В това число и 19-годишен фен, който обстрелва с фойерверки фасадите на сградите в центъра на града, както и хората, атакували служители на реда.