на живо

Хлапето си отива!

Днес Фернандо Торес ще изиграе последния си мач

Reuters

Една от най-впечатляващите истории в модерната футболна ера ще завърши тази вечер. След 18 години, изпъстрени с върхове и спадове Фернандо Торес ще окачи бутонките след един последен мач със "Саган Тосу" срещу Андрес Иниеста и "Висел Кобе".

Торес, известен като Ел Ниньо (Хлапето) бе част от отбора на Испания, който превзе Европа и света през 2008 и 2010 г.

Той пробива в първия тим на родния "Атлетико" Мадрид на 17 години. Носи тима на младите си плещи в продължение на няколко сезона, превръщайки се в един от най-младите капитани в историята на клуба.

Сред най-запомнящите му се голове е този във финала на Евро 2008 срещу Германия, откъдето започнаха големите успехи на "златното поколение" на "Ла Фурия" с Шави, Иниеста, Давид Вия, Икер Касияс и Серхио Рамос.

Когато реши да направи следващата крачка в кариерата си и да премине в "Ливърпул", "Атлетико" не му обърна гръб, а му пожелава всичко на-хубаво.

Мърсисайдци привлякоха Торес в най-добрите му години. В 142 мача той вкара 81 гола, преди да премине в "Челси" за рекордната по онова време във Висшата лига трансферна сума.

Няма да излъжем, ако кажем, че престоят му в "Челси" е разочароващ. И все пак със "сините" той печели Шампионската лига, вкарвайки решителен гол на полуфинала срещу "Барселона".

След неубедителен престой под наем в "Милан" блудният син се завръща у дома. "Дюшекчиите" го приветстват с цялата си любов, а той не се оплаква, когато гледа мачовете от пейката.

Приказката му в "Атлетико" завърши по възможно най-красивия начин - със спечелването на трофея в Лига Европа и сбъдването на една мечта.