на живо

"Благодаря, че ме избрахте!": Най-добрите с послания към "Франс Футбол"

Меси, Роналдо, Малдини благодариха за честта да попаднат в идеалния отбор за всички времена

Instagram

В края на календарната година сме свикнали да научаваме призьорите в какви ли не класации. В света на футбола те са много - за най-добър на всеки пост, за най-резултатен футболист, за най-стабилен вратар...

Повечето от "обичайните заподозрени" вече се чудят къде да прибират красивите статуетки. Но когато попаднеш в полезрението на авторитетното френско издание "Франс Футбол", нещата са различни. Особено когато намериш място в отбора от най-добрите за всички времена!

За щастие част от посочените в него футболисти са наши съвременници и сме имали възможност да ги гледаме как се представят на терена. За тях е чест да попаднат сред легендите. 

Звездата на "Барселона" Лионел Меси позира с неговите 6 статуетки "Златна топка", връчени му от изданието през годините, и написа: "За мен е чест да бъда част от идеалния отбор. Благодаря, че избрахте мен. Искам да поздравя и другите избрани, както и номинираните. В този списък има истински феномени!"

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Leo Messi (@leomessi)

С послание се отчете и "големият враг" на Меси, но негов "съотборник" в тима на "Франс Футбол" - Кристиано Роналдо от "Ювентус". 

"Всички в този тим заслужават уважение и почит. Горд съм, че намирам място сред такива невероятни футболисти", написа той.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Легендата на италианския "Милан" Паоло Малдини заяви, че се чувства горд неговият лик да стои до този на другите в тима. "Какъв отбор! За мен е чест", добави 5-кратният победител в Шампионската лига (и Купата на европейските шампиони) с "росонерите".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Paolo Maldini (@paolomaldini)

Двукратният световен шампион с Бразилия Роналдо публикува прочувствено послание след оказаната чест. "Отдадох живота си на футбола и следвах мечтите си. Нямат значение пречките или болката, срещу които се изправих. Винаги съм се стремил към важното място - към върха"

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ronaldo (@ronaldo)

Бившият играч на "Барселона" Шави благодари на всички, които са дали своя глас, за да може той да попадне сред най-великите.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Xavi Hernández (@xavi)

Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол и 5-кратен участник на световни първенства (рекорд във футбола) - Лотар Матеус беше лаконичен - "Благодаря за оказаната чест".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lothar Matthäus (@lotharmatthaus10)

Бразилецът Кафу, избран за най-добър десен бек, предпочете да сподели заглавията от няколко издания от родината му.

Снимка: Instagram

Без коментар в момента остават германската легенда Франц Бекенбауер, както и Пеле - трикратен световен шампион с Бразилия.

В класацията попадат и двама покойни футболни любимци - вратарят Лев Яшин и непрежалимият аржентински гений Диего Марадона, който почина пред ноември на 60 години.

През миналия месец "Франс Футбол" номинира общо 110 играчи, разпределени по постове. Българското величие Христо Стоичков бе избран сред десетимата най-добри леви крила, но в крайна сметка позицията в класацията бе заета от Кристиано Роналдо.