на живо

"Благодаря!" за смелите професионалисти по време на евротурнирите (ВИДЕО)

Футболистите ще носят посланието по време на мачовете след подновяването на Шампионска лига и Лига Европа

uefa.com

"Благодаря!" - за здравните работници, за хората, които работиха и продължават да работят по време на пандемията от коронавирус, за тези на "първа линия" в борбата със заразата, професионалистите, заради които светът продължава да се върти! "Благодаря!" за всички, които вложиха усилия, за да можем отново да гледаме футбол!

От Европейската футболна централа (УЕФА) решиха да изразят своята признателност, както и тази на играчите, треньорите и членовете на щабовете на всички футболни тимове, които играят и ще играят в евротурнирите, с малък, но красноречив жест. 

Върху тениската на всеки един от главните герои на терена, ще виждаме думата "Благодаря!". Отборът сам ще реши на какъв език да я изпише. На полувремето в студиата на мачове ще бъде прожектирано специално видео, с което също ще се изрази благодарност към смелите здравни работници!

Всеки от мачовете ще започне с минута мълчание в памет на жертвите на пандемията от COVID-19.

Шампионска лига и Лига Европа се завръщат през тази седмица, след като турнирите бяха прекъснати през март заради разпространението на коронавируса. Първите мачове, които ще се изиграят след паузата са от осминафиналите на Лига Европа.

На 5 август по bTV Action от 19:00 ч. може да гледате реванша "Копенхаген" – "Истанбул Башакшехир" (0:1 в първия мач). По същото време по RING е срещата "Шахтьор" – "Волфсбург" (2:1 в първия мач).