на живо

Благой Георгиев: Не успях да купя "Вардар", но може да взема друг клуб

Сделката за тима от Северна Македония се провали на финалната права

Lap.bg

Бившият футболен национал Благой Георгиев опита да купи най-титулувания клуб в Северна Македония - "Вардар" Скопие, но не стигна до споразумение. Въпреки провала на сделката, с която 10-кратният шампион можеше да бъде спасен от фалит, бившият играч на "Славия" изрази надежда, че някой ден ще се сдобие с друг тим.

"Исках да купя "Вардар", страхотен клуб, но... Влязохме във фазата на преговори, но в крайна сметка не беше постигнато окончателно споразумение. Желанието ми не се сбъдна. Никога обаче не се знае, може би желанието ми ще се сбъдне с друг клуб ", каза Благой Георгиев, цитиран от северномакедонска медия.

"Вардар" все още се бори се оцеляване. Ръководството, назначено от Сергей Самсоненко, подаде оставка, а президентът Мирко Спасески и изпълнителният директор Самоил Симев публично заявиха, че вече нямат силата да се справят с клуба, който е натрупал дългове от около 2,4 милиона евро.

39-годишният Георгиев има 168 мача в "А" група и 45 гола. През 2005 г. премина под наем в испанския "Депортиво" Алавес, а след това в сръбския гранд "Цървена звезда". Игра и в Германия, преди да се озове в Русия, където завърши кариерата си.