на живо

Блан и Хидинг оставят всичко за реванша

Getty Images/Guliver Photos

Късно снощи отборът на ПСЖ спечели с 2:1 срещу Челси в първия осминафинал между двата тима. Резултатът на „Парк де Пренс” бе открит от Златан Ибрахимович, а непосредствено преди почивката Джон Оби Микел изравни за английския тим. Домакините все пак достигнаха до победата с гол на влезлия като резерва Единсон Кавани.

След срещата треньорът на парижани – Лоран Блан – изрази своето частично разочарование от играта на тима си и допуснатия гол:

„Вярно е, че 2:1 не е най-страхотният резултат след първи мач, особено когато си домакин. Все пак победата може да бъде определена като задоволителна, с оглед на показаното тази вечер. На терена се изправиха два отбора, които практикуват два коренно различни типа игра и снощи това доведе до атрактивен двубой. Смятам, че за няколко седмици двата тима няма да променят философията си и отново ще се получи добър мач, който ще определи продължаващия напред отбор.”

Според Гуус Хидинг голът на чужд терен оставя шансове за Челси:

„Трябва да признаем, че във формат от два мача, голът на чужд терен винаги е добър фактор. В случая именно това попадение запазва шансовете ни за класиране напълно реални. Смятам, че можехме да бъдем по-ефективни на конктраатака. Имахме 4-5 подобни възможности, които в крайна сметка не успяхме да реализираме. Във втория мач ще се стремим да поправим това и разбира се, трябва да бъдем по-организирани в защита, защото ПСЖ е изключително атакуващ отбор.”

Втората осминафинална среща между Челси и ПСЖ ще се проведе на 9 март от 21:45 ч., като двубоят ще бъде пряко предаван по bTV Action.

Шампионска лига продължава и тази вечер в каналите на bTV Media Group. От 21:45 ч. сблъсъкът между Рома и Реал Мадрид ще бъде предаван на живо по bTV Action, а в същия час по RING ще може да проследите двубоя Гент–Волфсбург.