на живо

Близнаците Цоневи: Оцеляването на "Левски" е най-важната победа през 2020 г.

Юношите на клуба си пожелаха от новогодишните късмети да им се паднат титла и купа

Близнаците Цоневи: Оцеляването на "Левски" е най-важната победа през 2020 г.

През тази година оцеляването на "Левски" е най-важната победа за клуба. Така смятат близнаците Борислав и Радослав Цоневи, които продължават да се възстановяват от контузии.

Финансови проблеми, прехвърляне на акции, смяна на ръководството и 9-о място след първия полусезон. Това е част от равносметката за "сините" през 2020-а година. Въпреки това, според братя Цоневи годината може да се нарече положителна.

Снимка: Facebook

"Чисто футболно не беше изобщо добра, но това че се спаси отборът, феновете, тази подкрепа и ръководството... това "Левски" да е жив – за мен това е най-важното.", каза пред bTV Борислав Цонев.

"Откакто дойдоха нови спонсори, настроението в отбора се вдигна и се надявам това да продължи. Внася едно спокойствие, когато финансовата стабилност я има, защото това е една база да може да се играе добре.", добави Радослав.

Снимка: Instagram

"Сега ще се направи селекцията, с новия треньор "Левски" ще изглежда по различен начин. Дали ще сме в шестицата или ще сме седми и ще се борим за Лига Европа, зависи от резултатите, но се надявам те да са по-добри от миналата година."

Снимка: Lap.bg

Рамо до рамо, двамата продължават да лекуват контузии. И искат от новогодишната баница да им се паднат късметите за титла и купа.

"Ситуацията не е така, както беше преди 10 години, и се надявам в бъдеще с по-добри игри, с по-добри резултати да спечелим титла или купа, защото всички го очакват и ние го искаме най-много от всички.", добавиха юношите на "сините".