на живо

Близнаците Деян и Калоян Иванови се присъединиха към "Левски Лукойл"

"Сините" фенове поздравиха новите попълнения на баскетболния шампион

Facebook

Баскетболният шампион на България "Левски Лукойл" осъществи сериозен двоен трансферен удар! "Сините" върнаха в България двама от най-успешните ни играчи в чужбина - близнаците Деян и Калоян Иванови.

32-годишните крила официално вече са част от тима, а целта им се препокрива с тази на ръководството и треньора Константин Папазов - силно представяне в Шампионската лига.

"Подписването с близнаците, които са българите с най-успешна и с най-дългогодишна професионална кариера зад граница, е безспорен успех за нашия клуб и ясен знак за амбициите, които "Левски Лукойл" тепърва ще предявява на европейската сцена. И ръководството, и Иванови са обединени от амбицията и желанието за постигането на една обща цел - осъществяване на сериозен пробив в Европа", казват от клуба.

Снимка: Facebook

Деян и Калоян Иванови започват кариерата си в "Черно море". Това е и последният български клуб, в който двамата играха през сезон 2005/2006. Двамата вече веднъж са играли за "Левски" - през сезон 2003/2004, когато са едва на 17 години. 

През 2006 г. двамата играха заедно за последно. След това Деян премина през испанските "Севиля", ""Инка" (Майорка) и "Естудиантес", италианските "Монтегранаро", "Бриндизи", "Торино" и "Варезе", литовския "Летувос", хърватските "Сплит" и "Задар" и турските "Беледие", "Газиентеп" и "Самсун". За последно 205-сантиметровото крило игра за италианския "Пистоя".

Брат му Калоян играе в испанските "Менорка", "Манреса", "Севиля" и "Аликанте", украинския "Донецк" и италианския "Авелино", а последните му години преминаха в турското първенство с екипите на "Трабзон", "Бурса" и "Петким".

Снимка: Facebook

Феновете на "Левски Лукойл" вече поздравиха двете нови попълнения в клуба. Близнаците пък позираха с президента на клуба Тодор Стойков и със сини шалчета.