на живо

Близо 3 милиона искат Коби в логото на НБА

Петицията е подкрепена и от знаменитости като Джъстин Бийбър и Снуп Дог

Над 2,7 млн. потребители на интернет подписаха петицията за смяна на логото на НБА. Баскетболните почитатели от цял свят искат в него да присъства образът на трагично загиналия Кобе Брайънт. 

Легендата на "ЛА Лейкърс" загина след катастрофа с хеликоптер в неделя (26 януари). Заедно с него смъртта си намериха дъщеря му Джияна-Мария и още 7 души. 

Кампанията получи широко одобрение и от известни личности, като певеца Джъстин Бийбър, рапъра Снуп Дог и модела Наоми Кембъл.

 
 
 
View this post on Instagram

New logo. @nba Let’s do what’s right

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

 
 
 
View this post on Instagram

#changethelogo

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Кампанията е подета от почитателя на Коби Ник М от Ванкувър. 

"След неочакваната и ненавременна смърт на великия Коби Брайънт, моля подпишете петицията, с която се опитваме да го обезсмъртим завинаги като част от ново лого на НБА. Надявам се, че тази наша мечта ще се сбъдне", пише той.

От платформата, на която се събират подписи, разказаха пред Си Ен Ен, че това е първата кампания, която достига над 1 млн. подписи през 2020 г. и се разраства толкова бързо. 

"Ник успя да покаже на баскетболните фенове начин, по който да почетат Коби и да създадат траен спомен за някой, който промени историята на НБА", заявиха от сайта.

Самият Ник заяви, че не е очаквал чак такова бързо развитие на кампанията си.

 
 
 
View this post on Instagram

Thank you. For everything. #ChangeTheLogo

A post shared by Jake Ratner ✪ (@ratner.creative) on

"Искам да благодаря на всички, че ми помогнаха с петицията. Всичко това го правим за Кобе! Иска ми се той да беше тук и изобщо да не ми се налагаше да я правя. За нещастие нещата не стоят така. Съболезнования на семейство Брайънт и на всички, засегнати от инцидента", коментира той.

От 1971 г. до днешен ден върху логото на НБА стои силуетът на Джери Уест от "ЛА Лейкърс". То не е променяно, с изключение на леки изменения в шрифта.

От НБА все още не са коментирали възможността за промяна.