на живо

Михайлов: Бербатов се е превърнал във фабрика за фалшиви новини, лъжи и манипулации

Президентът на БФС с коментар във "Фейсбук"

Михайлов: Бербатов се е превърнал във фабрика за фалшиви новини, лъжи и манипулации

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се прибра в София след загубата от Швейцария (0:4) и първоначално отказа коментар, но малко по-късно използва създадената си преди няколко дни страница във "Фейсбук", за да представи своята гледна точка относно последните събития около централата.

Днес стана ясно, че вписването му след преизбирането му на конгреса през октомври 2021 г. е спряно, а БФС е обект на прокурорска проверка.

"Тъжно е, че човек като Димитър Бербатов, който има заслужено място в историята на българския футбол, се е превърнал във фабрика за производство на фалшиви новини, лъжи и манипулации. Воден от една-единствена цел - да седне на президентския стол на БФС.

При това след като загуби на извънредния Конгрес.

Вместо да влага толкова много енергия и усилия в създаването и тиражирането на неистини, може да насочи всичките си възможности в градивна посока. Например да помисли и заедно с екипа си да кажат с какво биха могли да помогнат на българския футбол. Защото за доброто на българския футбол може да работи всеки по всякакъв начин от всяка позиция. Стига да има желание и да може.

Бербатов очевидно има огромно желание. Очаквам да покаже, че наистина иска да работи за българския футбол, а не му е самоцел президентският пост на БФС.

Защото с действията си до момента, той не помага на българския футбол.

Тиражирането на "новини" за проверки от икономическа полиция и Прокуратурата, за не подадени навреме документи на БФС, за отказ на Софийски градски съд да впише решенията, взети на извънредния Конгрес, имат само една цел - да вредят на българския футбол", гласи част от позицията на Михайлов.

Снимка: Lap.bg

По-рано днес Димитър Бербатов съобщи в социалните мрежи за спряната процедура по вписването на решенията от конгреса на 12 октомври.

Действията на съда идват след обжалване на процедурата по провеждане на конгреса от три клуба - ФК "Балкан Варвара", ФК "Венци" и ФК "Русокастро".

Димитър Бербатов и щабът му алармират още, че повече от месец след провеждането на конгреса, протоколът от него не е подаден и по този начин се пораждат съмнения, че може да бъде фалшифициран.

Потърсен за коментар членът на Изпълкома и първи вицепрезидент на централата – Емил Костадинов, заяви, че тези решения на съда не са изненадващи и е нормално да има забавяне при процедура за обжалване.