на живо

Бодуров: Най-големите ни проблеми са в нас самите (ВИДЕО)

Вижте какво каза националът преди заминаването за Португалия

bTV

Централният защитник Николай Бодуров демонстрира самочувствие преди заминаването на националния отбор за Португалия. 

Роденият в Благоевград бранител смени тази зима клубния си тим и вече носи екипа на датския шампион Мидтиланд.

"Чувствам се добре в новия отбор, момчетата са много приятни като хора и добри футболисти. Мидтиланд обаче все още не е разкрил най-доброто от себе си, коментира Николай Бодуров.

"За утрешния мач мога да кажа, че един от най-големите ни проблеми е в самите нас - липсата на самочувствие, липсата на вяра в собствените сили, че можем да се противопоставим срещу един силен противник".

"Хората може и да си мислят, че е невъзможно, но аз се надявам да победим. А и ние всички в отбора трябва да мислим така. Няма от какво да ни е страх. Такъв мач е чест и мотивация за всеки да покаже какво може. Не бива да се надяваме да ни подценят, няма шанс. Това са професионалисти - те никога никого не подценяват. Трябва да играем със самочувствие, иначе сме обречени".

Той беше попитан как би помогнал на младите да се приобщят в тима, което не му се хареса и самият Бодуров призова дебютантите да бъдат по-отговорни в новата си роля.

"Няма да им давам официална вечеря или да им разказвам приказки! Всеки е с главата си и трябва да оценява какво се случва и къде е попаднал. Говорим им, но всеки си е характер. Надявам се, че ще се адаптират бързо", обясни още той.