на живо

Бой и безредици при дербито между "Уест Хем" и "Челси" (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Седем души са арестувани, а нарушителите ще получат доживотна забрана да посещават мачове на "чуковете"

Грозни сцени по трибуните помрачиха мача между лондонските съперници "Уест Хем" и "Челси" в турнира за Купата на лигата в Англия.

"Чуковете" спечелиха с 2:1, а в края на срещата привържениците на двата отбора се спречкаха, като при сблъсъка дори полетяха седалки. С приближаване на последния съдийски сигнал страстите се нажежиха, а двете агитки бяха разделени единствено от кордон стюарди.

Наложи се намеса на полицията, която въдвори ред, точно преди ситуацията да излезе от контрол. Седем души са арестувани, а работата по разпознаване на останалите участници продължава.

Около 45 хил. зрители присъстваха на "Лондон Стейдиъм", където "Уест Хям" от новия сезон играе домакинските си мачове. След мача домакините публикуваха изявление на сайта си, в което осъдиха остро действията на феновете.

"Щом бъдат идентифицирани нарушителите, ще им бъде наложена доживотна забрана да посещават мачове на "Уест Хям", написаха от клуба.

Мениджърът на "чукововете" Славен Билич не пожела да коментира случилото се по трибуните след мача.

"Питайте ме нещо за мача, все пак е лондонско дерби. Малко е нечестно спрямо играчите, които взеха участие в двубоя. Естествено, че видях какво се случи по трибуните. Нашият клуб е против това. Такива изстъпления са неприемливи", каза Билич.