на живо

Бой и мляко по Моуриньо след дербито на Манчестър

Специалния направил забележка на футболистите на "Сити" заради силна музика от съблекалнята

Reuters

Дербито на Манчестър между "Сити" и "Юнайтед" завърши с победа с 2:1 за "гражданите", но последния съдийски сигнал на "Олд Трафорд" не сложи край на сблъсъците.

Британските издания съобщават, че в тунела след срещата футболисти и щабове са си спретнали меле. Пострадал е един от помощниците на мениджъра на "Сити" Хосеп Гуардиола - Микел Артета, който си тръгнал със сцепена вежда, а гледката на окървавеното му лице не била доста стряскаща.

Играчите на отбора победител останали да празнуват успеха, който им осигури преднина от 11 точки на първото място в класирането, дълго след края на съдийския сигнал. След прибирането, в съблекалнята нахлул Жозе Моуриньо, който направил забележка за силната музика, която "не показвала уважение към противника".

Снимка: Reuters

Пръв му отговорил сънародникът му - вратарят на "Сити" Едерсон. Двамата започнали да сипят обиди един върху друг на португалски, а скоро положението излязло извън контрол. 

Към спречкването се присъединили играчи на домакините, а спорът прераснал според очевидци в "махленска свада", в която се включили около 20 човека. 

Специалния бил залят от играчите на Гуардиола с вода и мляко. Той бил ударен в главата с празна пластмасова бутилка. Според "Дейли мейл" играчите са се опитали да си нанесат юмручни удари в мелето, но бързата реакция на полицаите в тунела е предотвратила по-сериозни сблъсъци.

Снимка: Reuters

След като скандалът поутихнал Моуриньо се отправил към стаята на съдиите, за да заяви претенциите си за неотсъдена дузпа в полза на "Юнайтед".

На пресконференцията след мача от двата щаба не дадоха признаци да е имало скандали в съблекалнята.