на живо

Бой между феновете на два мача от Лига Европа

Грозни сцени по трибуните във Франция и Англия

Два мача от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа бяха белязани от сблъсъци между феновете по трибуните. В Марсилия и Лондон привърженици си спретнаха мелета. 

Съдията спря за няколко минути срещата между "Олимпик" Марсилия и "Галатасарай". Мачът завърши 0:0, но в края на първата част двете противникови агитки започнаха да се замерят с пиротехника. 

Ракети летяха от единия към другия сектор, докато треньори и футболисти на двата тима се опитваха да успокоят ситуацията. Наложи се да се намесят полицейски части, които да укротят разбунтувалите се фенове. 

В крайна сметка двубоят продължи, като до голове не се стигна. 

Това е пореден инцидент по трибуните във Франция. Наскоро отново феновете на "Марсилия" влязоха в сблъсък с тези на "Ница", както и с такива на "Анже". Привърженици на "Ланс" и "Лил" също се биха. 

Бой на фенове имаше и още на срещата "Уест Хем" - "Рапид" Виена. Случващото се на терена на "Лондон стейдиъм" провокира сблъсъците. Те започнаха след първия гол в мача - на Деклан Райс във вратата на гостите. 

Привържениците на "Рапид" се разбесняха заради скандиранията на домакините и опитаха да нахлуят в сектора им, като пробият охраната. Стюардите бяха безпомощни срещу групата от 30-40 австрийци. 

Наложи се полицията да се намеси и да разтърве феновете. До края на мача привържениците на "Рапид" продължаваха да се опитват да съборят загражденията и дори хвърлиха пиротехника по футболиста на "Уест Хем" - Аарън Кресуел.