на живо

Бой преди вечното дерби на Сърбия (ВИДЕО)

Фенове на "Цървена звезда" пребиха привърженик на "Партизан" на оживен булевард

Белград стана свидетел на брутални сблъсъци между футболни привърженици. Часове преди 152-то дерби "Партизан" - "Цървена звезда" тази вечер, фенове на двата отбора отново стигнаха до физическа разправа.

От вътрешното министерство съобщиха, че инцидентът се е случил около 13 ч. Екшънът се разиграва на трамвайната спирка на оживен булевард. Според очевидци, с градския транспорт са пътували привържениците на "Партизан", а при пристигането на превозното средство ги е очаквала агитката на "червено-белите". 

На видеозаписа се вижда как един от феновете на "гробарите" е издърпан от трамвая, а след това е и жестоко пребит. Потърпевшият е оставен по средата на булеварда, докато покрай него преминават движещите се автомобили. След като се свестява, той сам се изправя и си тръгва. В момента се намира в болница, заради нанесените му травми.

Сръбските медии съобщават, че по-голямата част от замесените в мелето са задържани. Двубоят между "Партизан" и "Цървена звезда" е тази вечер от 19 ч. Най- вероятно българският нападател Валери Божинов ще започне като титуляр за "гробарите".