на живо

Боят с възглавници се мести на боксовия ринг (ВИДЕО)

Странният спорт връща участници и фенове към спомените от детството

Боят с възглавници има нов дом - мести се от спалнята към боксовия ринг! На 29 януари идната година във Флорида (САЩ) ще можем да гледаме такива битки в дебюта на странния спорт. Според Стийв Уилямс, посветил живота си на мечтата боевете с възглавници да станат професионални, те предоставят цялата драма, присъща на бокса и ММА-а, но без кървави сцени.

"Не представляват смях и хвърчащи пера. Сериозни битки са, има силни удари със специализираните възглавници.", пояснява Уилямс.

Въпреки че повечето участници са бивши или настоящи боксьори и ММА бойци, децата няма да имат проблеми със съня след двубоите.

"Разликата с другите бойни спортове е, че тук никой не получава контузии. Участниците не искат да се нараняват и да има кръв, а само да стане оспорван и атрактивен турнир.", продължава Уилямс.

"Всеки от нас свързва боевете с възглавници със спомените от детството си, когато е имал такива съревнования с родители, близки и приятели. Надявам се това да повиши интереса към турнира. Спомнете си как кънтри музиката и рапът се смесиха, за да обединят две аудитории с много различия. Правим същото. Дано привлечем нов тип зрител."

3-рундовите срещи от шампионата по бой с възглавници ще се излъчват на онлайн платформата FITE, която предаде и зрелищните мачове от Triad Combat. Там най-добрият български боксьор Кубрат Пулев не остави шанс на ММА боеца Франк Мир в триъгълен ринг, нокаутирайки го още в края на откриващия рунд.