на живо

Бойко Борисов обсъди с "Арда" варианти за финансиране

Министър-председателят се срещна с президента на клуба Петър Пашев

fcarda.bg

Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с президента на футболния "Арда" Кърджали Петър Пешев за модернизацията на стадиона на новака в Първа лига. На срещата са присъствали още треньорът на отбора Стамен Белчев и капитанът Иван Караджов.

От клуба са представили пред Борисов проекта за подобрения на стадион "Aрена Арда" в Кърджали. Освен поставянето на осветление, което е задължително условие за домакинство на мачове в родния елит, се предвижда изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура, се казва в информацията, разпространена от Министерски съвет.

"За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за ПФК "Арда", ръководството на клуба пое ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта. Проектантите ще представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разходите ще се оптимизират максимално", посочват от Министерски съвет.

В последните години държавата отпусна милиони за изграждане на осветление и смяна на терена на стадионите в няколко града.

Обновеният стадион в Кърджали бе официално открит през месец май 2018 г. Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г. Вложени бяха около 2 милиона лева.

Извършен бе ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени бяха трибуните за зрители, а изцяло ремонтирани прилежащите сгради.