на живо

Бока Хуниорс оглави класирането в Аржентина

Бока Хуниорс победи като гост Уракан с 2:0 и излезе начело в класирането на аржентинското футболно първенство, след осмия кръг, с актив от 20 точки.

Марсело Мели бе точен за „синьо-жълтите” на два пъти, а срещата бе белязана от завръщането на Пабло Освалдо на „Томас Адолфо Дуко”, където той започна кариерата си във втора дивизия на Аржентина с Уракан.

Гол на Освалдо бе отменен заради засада, но именно той асистира за първото попадение на Мели в 25-та минута. Бока успя да реши мача две минути преди края на редовното време с ново попадение на Мели.

В останалите мачове от кръга Ривър Плейт постигна успех с 1:0 над Сан Лоренсо и се изкачи на трето място с 18 точки. Единственото попадение бе дело на Карлос Санчес в 49-та минута. Доскорошният водач в класирането Росарио Сентрал падна до четвъртата позиция, също с актив от 18 точки, след като на три пъти пропиля по гол аванс и завърши 3:3 при гостуването си  на Дефенса и Хустисия, записвайки трето поредно равенство. Шампионът Расинг Клуб завърши наравно 1:1 с Естудиантес и изостава на седма позиция с 13 точки.