на живо

Бомбастичните асове на Леон прекършиха "Падуа"

16-а победа за "Перуджа"

legavolley.it

"Перуджа" записа нов успех в италианската Серия А1. Шампионите се наложиха над "Падуа" у дома с 3:0 (25:19, 25:18, 25:23) и запазват първата си позиция преди началото на плейофите. 

Най-добър за победителите бе Вилфредо Леон, който завърши с 21 точки, 6 от които от директен начален удар, а Александър Атанасиевич добави още 15 точки.

Снимка: legavolley.it

Първият гейм започна равностойно, като до 11-ата точка нито един от двата отбора нямаше предимство. Атака в аут на Армандо даде предимство на "Перуджа", но грешка в подреждането на шампионите върна равенството при 13:13. Неуспешно нападение на Волпато и успешен блок-аут на Атанасиевич увеличиха аванса на домакините на 3 точки. С течение на гейма разликата достигна до седем за 25:19.

Играчите на Лоренцо Бернарди поведоха рано във втората част с 2 аса на Леон. Четири докосвания от волейболистите на "Падуа" и директна точка от начален удар на Лусиано Де Чеко покачиха на 8:4. Неуспешно нападение на Луати по късия диагонал допълнително намали шансовете на гостите и в крайна сметка те загубиха гейма с 18:25.

Две поредни блокади срещу остриетата на "Перуджа" - Вилфредо Леон и Александър Атанасиевич в зона 2 и 4, дадоха аванс на "Падуа" в самото начало на третата част. Гостите имаха предимство в средата на гейма от 17:13, но тогава шампионите отново извадиха голямото си оръжие - своя начален удар.

Снимка: legavolley.it

Първо Александър Атанасиевич прониза посрещането на гостите, а след това 3 последователни аса на кубинската звезда Вилфредо Леон тотално промениха развоя на събитията в третия гейм и "Перуджа" затвори частта и срещата с 25:23.

С успеха си домакините остават начело с актив от 63 точки, а "Падуа" е на 7-ата позиция с 35 точки, но със сигурно място в плейофите.

В неделя предстоят нови две срещи от италианския шампионат в ефира на bTV Media Group. От 19 ч. пряко по RING "Сиена" ще продължи да се бори за оставането си в елита в мач срещу "Модена".

По същото време, но на сайта btvnovinite.bg безплатно и без регистрация ще можете да гледате българския сблъсък между "Калцедония" Верона, където основна фигура е Матей Казийски, и "Вибо Валентия" на Тодор Скримов.