на живо

Бончо Генчев след жребия за купата на България (Видео)

Ето какво каза и наставникът на Локомотив (Горна Оряховица) Бончо Генчев непосредствено след жребия за четвъртфиналите на купата на България.

„Надявам се на едно представяне, което да задоволи феновете на футбола. Искам да защитим името си, да покажем, че и във втора дивизия се играе добър футбол. Ние играем атрактивно и атакуващо. Миналата година във "В" група вкарахме 120 гола, сега сме отбелязали 35 гола и сме с най-резултатното нападение в "Б" група. Така че не вярвам да изменим на стила си. Надявам се, че ще победим Черно море, ще играем на полуфинал срещу още по-силен противник.”

"За нас по принцип всеки мач е важен. В първенството имаме амбиции да се преборим за класиране в "А" група, а Купата на България е престижен турнир. Аз не се надявам на късмета, защото за мен късметът върви с по-добрия отбор. Черно море е сериозен противник и едва ли ще ни подценят, макар да е нормално всеки да ни смята за аутсайдери, тъй като сме от „Б група”. Ние приемаме тази роля."

"Във всеки мач излизаме за победа, няма значение дали сме домакини или гости. В първенството от 7 гостувания имаме 6 победи и смятам, че заслужаваме второто място, което заемаме. Искахме да ни се падне Левски, защото щеше да има сериозен зрителски интерес, а ние разчитаме на публиката както като продадени билети, така и на подкрепата от трибуните. Виждате, че при нас посещаемостта е сериозна и вярвам, че с мачовете ще се увеличава."

"Черно море съм ги гледал веднъж, в мача със Славия в София. Много сериозен отбор, няма да ни бъде никак лесно. Но и на тях няма да им бъде лесно. Истината е, че не ги познаваме добре, но треньорите имат малко над месец, за да научат всичко за този противник"

Наставникът на Локомотив (ГО) говори и за разразилият се напоследък скандал с черното тото:

"Нямам представа за такива неща. Подкрепям политиката на УЕФА да си сътрудничи с полиция и тайни служби и ако намери виновници, да ги вкарат в затвора. Лошото е, че при тези акции обикновено страдат най-ниските нива по веригата."