на живо

Бонучи ще преподпише с Ювентус

Нов 4-годишен договор за защитника

Getty Images

Един от основните играчи на Ювентус – Леонардо Бонучи, ще подпише нов договор с шампиона на Италия. Настоящият контракт на защитника изтича през 2017 година. През последните седмици имаше известен застой в преговорите между клуба и агента му, но в крайна сметка е постигнато взаимно съгласие.

Новият договор на Бонучи ще бъде до лятото на 2019 година, а годишната му заплата ще бъде в размер на 3,5 милиона евро плюс бонуси за представяне. Всичко трябва да бъде официализирано на пресконференция утре от 13:00 часа българско време, на която, освен 28-годишният играч, се очаква да присъства и президентът Андреа Аниели.

Бонучи се присъедини към Ювентус през 2010 година от Бари. Първите му няколко месеца бяха трудни, но след това той се наложи в титулярния състав и се превърна в основен състезател на торинци.

За петте си години при „бианконерите” той спечели четири пъти Серия "А”, веднъж Купата на Италия, два пъти Суперкупата на страната и игра финал в Шампионската лига. През миналия сезон пък заедно с Клаудио Маркизио и Роберто Перейра записаха най-много шампионатни мачове за тима. За последните пет години Бонучи изигра 225 срещи за Ювентус, в които се разписа 14 пъти.