на живо

Борис Бекер: Вече съм най-големият фен на Димитров

Носителят на шест титли от Големия шлем засипа с похвали най-добрия ни тенисист

Бившият номер 1 в мъжкия тенис Борис Бекер заяви пред немско издание, че вече "е най-големият фен на Григор Димитров". Думите на носителята на шест титли от Големия шлем са по повод страхотното представяне на българина срещу Рафаел Надал. Първата ни ракета загуби 5-сетов трилър, но получи овациите на много тенис специалисти и анализатори.

"Силно съм впечатлен от Григор Димитров. От това, което видях, мога да кажа, че вече съм най-големият му фен. Това, което Григор показа като игра от основната линия, като нерви и като комплексност, е онова, което ние, хората от тениса, винаги сме желали", каза Бекер.

"Бяха му нужни години, както и тези шест месеца с Дани Валверду, които бяха много успешни. Надал също имаше нужда от такъв мач, който да го върне към това, което беше старият Рафаел Надал. В последните години той загуби няколко петсетови финала и имаше нужда от такъв мач – това дотук беше мачът на турнира. "След третия сет си мислехме, че Надал ще приключи мача в четири сета. Димитров обаче ни каза: "Не, аз имам други планове" - игра агресивно, атакува, цели линиите и си спечели тайбрека", добави германецът.