на живо

Борис Галчев донесе дебютна победа на "Септември" София в Първа лига

Първи успех за новака в елита от 1999 г.

Lap.bg

"Септември" София постигна първата си победа в елита на българския футбол от 1999 година насам, след като се наложи с 1:0 над "Пирин" Благоевград като гост.

Единственото попадение в срещата от втория кръг на първенството падна в 67-ата минута, когато точен бе бившият играч на "орлетата" Борис Галчев, разписал се с удар от близка дистанция.

През първото полувреме столичният тим създаде повече положения за гол и може да съжалява, че не водеше още преди почивката. Първата добра ситуация за "Септември" дойде още в четвъртата минута, но Мартин Тошев не успя да нанесе решителен удар.

В 30-ата минута "Пирин" създаде най-доброто си положение до почивката. Димитър Благов центрира от корнер на предната греда, а Румен Сандев отклони топката към задната, но тя премина на санмитри от целта.

В началото на второто полувреме Димитър Васев извърши смяна и в игра се появи ганаецът Ишмаел Байду, който се оказа с ключова роля за победното попадение на "Септември" в 67-мата минута.

Байду бе изведен очи в очи с Макенджиев след отличен пас по земя на Мартин Тошев. Ганаецът не успя да преодолее вратаря на "орлетата", но топката попадна у Борис Галчев, който с един финт преодоля вратаря и на празна врата реализира за 1:0.

Въпреки че това бе първи гол за столичния тим след завръщането му в елита на българския футбол, Галчев не показа никакви радостни чувства, тъй като прекара голяма част от футболната си кариерата именно в отбора на "Пирин".

Във временното класиране на Първа лига "Септември" и "Пирин" вече имат по 3 точки.