на живо

Борислав Михайлов : "Държавата трябва да направи нов национален стадион"

"Работим сериозно, помагаме на всички школи", добави президентът на БФС

Борислав Михайлов заяви, че е редно държавата да се заеме с изграждането на нов национален стадион. Президентът на Българския футболен съюз говори на съвместна пресконференция с Мишел Платини в Бургас преди финала на Европейското за юноши до 17 години. Срещата между Франция и Германия започва в 20:00 часа на стадион "Лазур".

Михайлов сподели, че организацията на Евро 2015 се явява ценен и солиден опит за България.

"Благодарение на УЕФА и програмата „Хеттрик“, почти е готова базата в Бояна. Знаете, че там има три игрища, хотел... Така или иначе един стадион струва повече от това, което можем да вземем от УЕФА. Те отговарят за 54 държави. Всички искаме нов национален стадион. Но от самата дума, „национален“ се подразбира, че трябва да го направи държавата“

"За финала нямам фаворит. Оценката на УЕФА е много висока. Както знаете, благодарение на това, че спечелихме домакинство, затова нашият отбор извоюва участие на Европейското. Това са играчите, с които разполагаме на тази възраст и както и друг път съм казвал, футболистите се създават и усъвършенстват в клубовете. В националните тимове са за по десетина дни, в които няма как да ги научим. Това им дава тласък да се представят пред Европа"

"Работим сериозно, помагаме на всички школи. Към момента това са възможностите в тази възраст", добави Михайлов относно играта на юношеските ни национали, които загубиха с 0:2 от Хърватия, 1:2 от Испания и завършиха наравно 1:1 с Австрия.

"Знаехме, че ще бъде трудно. Това е голям форум с 16 отбора, за първи път е в този формат. За първи път организираме такъв турнир. Но аз съм наистина щастлив от това, което видях. Искам да благодаря на всички участници, на кметовете на Бургас, Стара Загора, Созопол, Сливен и на всички мои колеги, защото да домакинстваш на Европейско е голямо училище и голям опит"