на живо

Борислав Михайлов: От ЦСКА трябваше да ми издигнат кандидатурата

"Президентите на клубове натискат реферите и всички знаят кои са", каза още президентът на БФС

Lap.bg

Настоящият президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че според него кандидатурата му за четвърти мандат начело на централата е трябвало да бъде издигната от ЦСКА, въпреки че "червените" се обявиха за промяна.

"Променихме много неща, за да може някои отбори да влязат направо в Първа лига. ЦСКА трябва да ми издигне кандидатурата за всичко, което съм направил за тях. Така че такива анонимници като Милко и Морко, които дори не са на длъжност там, не може да ме коментират", заяви Михайлов след Изпълкома.

Изборите за президент на БФС ще се проведат на 16 февруари.

Той обяви годината за успешна, въпреки че националният отбор не се класира за световното първенство в Русия.

"За мен годината беше добра. Добри мачове на националния отбор срещу съперници, които отдавна не бяхме побеждавали. Добро представяне на младежите и юношите. Първенството върви добре, освен това футболната централа е в цветущо финансово състояние. Четири милиона е преизпълнението на бюджета. Ще разберете какви са моите приоритети, но ще говоря пред делегатите, а не по медиите. Предпрочитам, ако сбъркам някъде, да го направя сам, а не някой да ми казва какво да правя", каза още той.

Снимка: Lap.bg

Михайлов обяви, че никой от Футболния съюз не влияе на съдиите в българския елит. Той заяви, че част от президентите на клубовете се опитват да "натискат" реферите.

"Трима или четирима президенти натискат футболните съдии в България. Всички ги знаем кои са. Държавата трябва да се справи с тях, защото има механизми, с които да го направи. Лично те натискат реферите. Освен това го правят чрез поставени лица, на които аз викам съдийски мениджъри", каза Михайлов.

Президентът на БФС е категоричен, че не са изключени промени в съдийството заради зачестилите грешки в последните кръгове на първенството.

"Полагаме огромни усилия и влагаме пари за подобряване на съдийството. Всички скачат срещу съдийството. Това най-много ме дразни, тъй като аз нямам нищо общо с това. Всички медии коментират от първата минута дали има, или няма тъч. Не говорят за футбол и тактика", каза Михайлов.