на живо

Борислав Михайлов: От конкурентите си видях само плюене

"Готвим се да спечелим Конгреса", каза президентът на Българския футболен съюз

Lap.bg

Настоящият президент на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, който ще се опита да спечели трети мандат на Конгреса на централата на 16 февруари, заяви, че от конкурентите си за поста не е видял идеи, а само плюене.

"Няма да коментирам опозицията. Досега идеи не съм видял, само плюене. От тук нататък никой от нас няма да говори по темата. Опозицията може и да се разрасне, може и да намалее. Ние се готвим да спечелим Конгреса и цялото ни внимание е насочено натам. Ако спечеля, ще продължа да разчитам на по-голяма част от настоящия Изпълком", коментира Михайлов след събранието на Изпълкома на БФС.

Другите двама кандидати за поста на президент са Любослав Пенев и Ивайло Дражев. От Футболния съюз обаче съобщиха, че Пенев все още не е подал официално молбата си, за разлика от другите двама участници. Крайният срок е 1 февруари.

Кандидатурата на бившия вратар на националния отбор пък е издигната от "Левски", което не изненадва Михайлов.

Снимка: Lap.bg

"Не съм изненадан от факта, че "Левски" издигна кандидатурата ми. Цялото ми семейство е свързано с клуба, а и не виждам с какво съм му попречил през годините, че да има нещо против мен. Много пъти съм го казвал - фенове и медии не печелят конгреси. Те имат право да са срещу когото решат, но дадена кандидатура се издига от клуба след съответните процедури и по решение на ръководството", каза той.

Михайлов се похвали, че за последните години бюджетът на Централата се е увеличил 63%. На Конгреса през февруари пък ще бъде гласуван нов 4-годишен бюджет.

"На 16 февруари ще се гласува нов 4-годишен бюджет, като всички делегати ще бъдат запознати с него. Очакваме ръст всяка една година. Работим за доброто на клубовете. В техен интерес се споразумяхме с фирмата, която държи телевизионните права, до седмица да им преведе парите, за да могат да проведат нормална зимна подготовка и да са подсигурени за пролетта", сподели Михайлов.