на живо

Борислав Михайлов: Отговорил съм каквото трябва (ВИДЕО)

Президентът на БФС беше изслушан от прокуратурата след сигнал от екипа Димитър Бербатов

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов не пожела да коментира защо е бил извикан на разпит в Софийската районна прокуратура. Пред камерата на bTV той беше лаконичен и пренасочи въпросите към жалбоподателите срещу него, а сам заяви, че има по-важна среща. 

"Питайте жалбоподателите. Питайте тези, които подават сигналите. Мен не ме питайте. Питайте когото искате. Аз, каквото трябва, съм отговорил. Имам по-важна среща, много по-важна среща", заяви Михайлов.

По-рано днес (30 август) той се яви в прокуратурата след жалба от страна на Димитър Бербатов и екипа му. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" и кандидат за президентския пост на БФС сигнализира за натиск върху ръководители на зоналните съвети на организацията.

Снимка: Ладислав Цветков

За тези нарушения Бербатов сигнализира преди седмица. След срещите си с редица клубове в страната той предостави на БФС подписка за свикване на извънреден изборен конгрес за президент през септември с имената на 1/3 от клубовете. След това част от представителите на отборите се оплакаха, че са били обект на натиск от страна на зоналните ръководители, които са поискали те да променят позицията си. 

В крайна сметка от БФС видяха нарушения в част от подписите и не уважиха желанието, внесено от екипа на Бербатов. Беше насрочена и дата за редовен конгрес - 18 март 2022 г. 

Снимка: Ладислав Цветков

Борислав Михайлов ръководи футболната ни централа четвърти мандат. В края на 2019 г. той подаде оставка, но повече от година по-късно я оттегли. Той беше вписан повторно като президент в Агенцията по вписванията едва преди дни, тъй като от там не намираха правно основание за това, въпреки че от Софийския апелативен съд потвърдиха завръщането на бившия вратар начело на родния футбол.

Снимка: Ладислав Цветков

Оттеглянето на оставката на Михайлов се случи ден, след като Димитър Бербатов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС.