на живо

Борислава Христова не беше избрана в драфта на женската НБА

Тя има възможност да участва и през 2021 г.

Борислава Христова не беше избрана в драфта на женската НБА

Българската баскетболистка Борислава Христова остана на крачка от мечтата си! Състезателката на "Вашингтон Стейт" в колежанската лига отвъд Океана не беше избрана в драфта на женската НБА (WNBA).

Въпреки това тя има възможност да участва в лотарията на най-големите таланти в женския баскетбол и през 2021 г. 

Това, че името на 23-годишната варненка не беше сред 36-те изтеглени в драфта на женската НБА, е изненада. Медии, анализатори и треньори предричаха, че българката ще бъде сред избраните. 

За Христова остава възможността да облече екип на тим от лигата, ако получи индивидуална покана за проби.

Както и в НБА, сезонът при жените отвъд Океана е под въпрос заради пандемията от коронавирус. 

Първата, която окуражи гарда на "Вашингтон Стейт" след разочарованието, беше легендарната Полина Цекова - единствената българка, ставала шампион в WNBA с отбора на "Хюстън Кометс" през 1999 г.

"Продължавай да следваш мечтите си, Боби! Ти ще станеш още по-силна", написа тя.

Христова е реализатор номер 1 в историята на "Вашингтон Стейт" с 2269 точки. Има на сметката си 1066 изиграни минути в колежанската лига. Очакваше се тя да бъде петата българка, избрана в драфта на женската НБА след сестрите Албена и Гергана Брънзови (1998 г.), Гергана Славчева (2002 г.) и Полина Цекова (1998 г.).

Родената в САЩ румънка Сабрина Йонеску беше избрана под номер 1 в драфта от "Ню Йорк Либърти". "Далас Уингс" взе Сату Сабали под номер 2, а Лорън Кокс отиде в "Индиана Фивър" като номер 3.

bTV призовава: останете си вкъщи!