на живо

Борисов потвърди, че е питал Божков за футболистите от "Левски" (ВИДЕО)

"Пратиха ми съобщението от "Бистрица", аз го препратих", каза премиерът относно казуса с Илия Димитров и Атанас Кабов

Борисов потвърди, че е питал Божков за футболистите от "Левски" (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че си е разменял съобщения с обвиняемия бизнесмен Васил Божков във връзка с двама футболисти от "Левски" - Илия Димитров и Атанас Кабов.

Миналата седмица имената на двамата юноши на "сините" се появиха в публикация на Божков във "Фейсбук". Бизнесменът, който има 18 обвинения от българската прокуратура и се намира в Дубай, показа размяна на съобщения с потребител, наименуван "B B", за когото твърди, че е премиерът Бойко Борисов.

"Аз съм безукорно честен човек. Знаете, че играя за ветераните на "Бистрица". Две момчета на по 16 години, тъй като нямат място в "Левски" в титулярния състав... За съжаление, те купуват скъпи футболисти от чужбина, а юношите са във всички отбори на българския футбол, не само в "Бистрица". За тези две момчета, които са играли до този момент, дали можем да разчитаме да продължат да играят и за нататък. И съм написал: "Благодаря", защото те няма да ги ползват. Сега играят в "Бистрица", нямат място в "Левски". Друго "благодаря" няма. Заклех се в най-скъпото си.", каза министър-председателят на България на извънредна пресконференция.

Борисов направи и уточнение, че е препратил съобщението до Божков: "Препратено е от мен. Пратиха ми го от "Бистрица", и аз му го изпратих дали можем да разчитаме на тези футболисти."

"Много са ми интересни тези, които се имат за големи мъжкари в живота, но като някакви лелички са си пазили години наред "помагай", "мерси", "честит рожден ден". Ако съм имал съмнения, че правя нещо нередно, няма да го напиша. Няма да се занимавам", добави Борисов.

Атанас Кабов и Илия Димитров бяха част от школата на "Левски", а през август 2019 г. бяха преотстъпени на "Витоша" Бистрица - отбора, за чиито ветерани играе Борисов.

21-годишният Кабов има 4 мача за "сините", в които не се е разписвал, а 24-годишният Димитров е играл в 13 срещи за "Левски" и има 1 гол на своята сметка.

Двамата продължават да са част от тима на "Витоша" Бистрица.