на живо

Борисов: Ако футболистите ни радват, даваме 100 млн. за стадион

"Инвестирали сме 350 млн. лева в спортни зали", каза премиерът

Lap.bg

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че има възможност да бъдат отделени 100 млн. лева за нов стадион, на който да играе българският национален отбор по футбол. Той обаче постави условие за подобен разход - "лъвовете" да се класират на европейското първенство и да постигнат успехи, които да зарадват българската публика.

"Ако продължат така и се класират, мисля, че догодина може едно кокетно ново стадионче да им направим. Ама да е така - като при волейболистите. Първо да зарадват народа, да има желаещи да ходят. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им направим, но да има защо", заяви Борисов и добави, че на националния стадион "Васил Левски" са правени два ремонта.

"На "Васил Левски" нали му правиха ремонт. Вие много забравяте. Нали го избушиха, откраднаха парите, не му направиха ни козирка, ни зали, нищо, протече. Правихме му наново ремонт"

Той посети мъжкия национален отбор по волейбол преди сутрешната тренировка. Избраниците на Пламен Константинов се готвят за втория си мач от първата фаза на световното първенство, което се провежда в България и Италия.

Борисов заяви, че в последните години в спортната инфраструктура са инвестирани 350 млн. лева. 

"Инвестирахме над 350 млн. лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения, са важни, за да се мотивират децата", допълни той.