на живо

Борисов за завръщането на Михайлов: Нали не ме държите отговорен и за това? (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ с интересен коментар за оттеглената оставка на президента на БФС

Борисов за завръщането на Михайлов: Нали не ме държите отговорен и за това? (ВИДЕО)

Премиерът в оставка Бойко Борисов коментира по любопитен начин завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост в БФС.

"След като Татяна Дончева се върна, Мария Капон се върна, Арман Бабикян се върна, Мая Манолова се върна... след Костинброд, абсолютно нормално е на този фон да се върне и Борислав Михайлов", каза Борисов по време на брифинг на партия ГЕРБ.

"Нали не ме държите и за това отговорен?", попита Борисов.

"Само ще минат, повярвайте ми, 2-3 седмици и кортежите на мутрите ще спрат на "Червило" и т.н.", каза още Бойко Борисов.

След 558 дни в оставка, Борислав Михайлов се появи на Изпълкома на Българския футболен съюз миналата сряда и заяви, че оттегля решението си и ще продължи да бъде президент до избора на нов такъв на редовния конгрес през февруари 2022 г.

Снимка: Lap.bg

Михайлов подаде оставка непосредствено след скандала с расистките подвиквания на мача България - Англия и след като репортер на bTV го засне как си тръгва от стадиона с джип, паркиран на пистата. 

В края на 2019 г. министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че оттеглят доверието си от футболния съюз, докато Михайлов е начело. 

На негово място временно застана Михаил Касабов.

Михайлов ръководи Българския футболен съюз 14 години. Той зае поста за първи път през 2005 г., а след това беше преизбиран 3 пъти.