на живо

Борисов обеща да възстанови парите за стадионите на "Ботев" и "Локо", ако ГЕРБ се върне на власт

Бившият премиер се срещна с фенове и общински съветници в Пловдив

Борисов обеща да възстанови парите за стадионите на "Ботев" и "Локо", ако ГЕРБ се върне на власт

Ако ГЕРБ се върне в управлението, ще възстанови парите за строителството на стадионите на "Ботев" и "Локомотив", обеща бившият премиер Бойко Борисов на срещата с футболните фенове в Пловдив.

На сесия в сряда предстои общинският съвет в Пловдив да гласува отпускане на общо 5 680 800 лева за строителството на двата стадиона. Вносител е кметът на града Здравко Димитров. За строежа на стадиона на "канарчетата" от общинския бюджет трябва да бъдат отпуснати над 2 000 000 лв. с монтаж и входни разходи, а за изготвянето на проект за трибуна на "Локомотив" - 2 395 000 лв. без ДДС.

"Започнахме тези инвестиции, защото тук е люпилня на добри играчи", отбеляза Борисов и допълни, че срещата със запалянковците не е предизборна.

Кметът на града Здравко Димитров изрази убедеността си, че общинските съветници ще одобрят отпускането на средствата.

"Ако не беше Борисов, нямаше кой да построи двата стадиона, затова му благодаря", добави Зико. 

През февруари 2020 г. община Пловдив обяви, че 25 млн. лева ще бъдат отпуснати за довършване на строителните и ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев" в града. Други 12 млн. лева бяха отпуснати за съоръжението на градския съперник "Локомотив".

Лидерът на ГЕРБ коментира и конгреса на БФС като посочи, че е най-добре да работят всички заедно, за да върви футболът ни напред и да се наблегне на детския спорт.

На срещата с Борисов присъстваха десетки фенове и общински съветници.