на живо

Борисов обеща европейски финал на стадиона на "Ботев" Пловдив (ВИДЕО)

Държавата отпусна 25 млн. лева за строежа на "Колежа"

Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов обеща, че когато бъде завършен клубният стадион на "Ботев" Пловдив, ще издейства на него да се проведе финал на европейски турнир.

Министър-председателят инспектира строителните дейности на "Колежа", за който държавата отпусна 25 млн.лв.

"Мога да обещая, стане ли готов този стадион един финал на купа, не българска, ще им издействам. Такава е политиката на УЕФА и на всички останали - държавите, които вложат пари в съоръжение, ги награждават с финал на някоя купа. Тука на тоя стадион ще се изиграе", каза Борисов.

През февруари 2020 г. община Пловдив обяви, че 25 млн. лева ще бъдат отпуснати за довършване на строителните и ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев" в града.

Реконструкцията му започна през лятото на 2013 г. Съоръжението трябваше да е готово за две години. След фалита на КТБ обаче проектът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години беше вдигнат само грубият строеж на южната и източната трибуни на стадиона.

В момента тече усилена работа по завършване на съоръжението, като се очаква през февруари 2022 г. "Ботев" вече да играе домакинските си мачове на новия стадион.