на живо

Борисов: Здравният министър лично да контролира финала за Купата

Министър-председателят призова да се спазват наложените мерки по време на футболния мач между ЦСКА и "Локо" Пловдив

Борисов: Здравният министър лично да контролира финала за Купата

В шеговит тон министър-председателят Бойко Борисов коментира финала в турнира за Купата на България по футбол и мерките за борба с разпространението на коронавируса, които бяха взети специално за тази среща.

На днешното (1 юли) заседание на Министерски съвет премиерът изпрати министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на футболната среща, за да следи лично дали феновете спазват нужната социална дистанция.

"С кмета Фандъкова, спортния министър Кралев, с вътрешния министър да призовем довечера привържениците на двата клуба на финала за Купата на България - през седалка...", започна Борисов, а Ананиев се намеси, че също се включва в призива:

"Здравният министър да отиде на мач и лично да контролира, щом се обажда. През седалка, с маски. Жеста, който правим, за да се порадват за това, за което са зажаднели... Нека да ни върнат с разбиране и внимание, а не след това да получаваме упреци и да затворим присъствието на зрители в първенството. Като българи да дадем пример, че можем да го правим", завърши министър-председателят.

Снимка: Lap.bg

За финала за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив бяха предприети специални мерки. Вместо разрешените по 1000 човека на сектор, на националния стадион тази вечер ще присъстват общо 12 000 души (или по 3000 човека на сектор). Решението дойде след недоволство от фенските организации и въпреки критиките на самия Борисов, че привържениците не спазват социална дистанция и действията им могат да доведат до ново затваряне на стадионите и мачове пред празни трибуни.

Всички билети за финалния мач са разпродадени. Феновете ще бъдат настанени през седалка и през ред, като на входа ще бъдат раздавани маски, които привържениците трябва да носят по време на срещата.