на живо

Борисов: На никого не се меся. Помагам, защото феновете го искат

Премиерът отрече обвиненията, които Васил Божков му отправи в "Тази сутрин" по bTV

Ладислав Цветков

Министър-председателят на България Бойко Борисов отрече обвиненията, че се разпорежда в спорта. "Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", заяви той пред "Сега" след интервюто, което Васил Божков даде за предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал - днес като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни", добави той.

Премиерът не каза ще поиска ли оставката на Горанов.

По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, Борисов каза: "Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта."

Премиерът категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали. "Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички вече са обвиняеми", каза той.

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", добави Борисов. Сутринта Божков каза, че Борисов е общото между мутренските времена и сегашните.

Преди няколко дни Борисов обеща да помогне на "Левски" чрез държавата, но само ако клубът смени собствеността си.

Финансовият благодетел на "сините" Васил Божков изрази готовност да продаде акциите на клуба на всеки един "сериозен инвеститор" или да ги подари на феновете, ако по този начин ще спаси клуба. Божков обвини Борисов, че е унищожил "Левски". 

Какво каза и какво не каза Васил Божков днес.