на живо

Боряна Калейн: Надявам се тази оценка да ми стигне за финал

Грацията ни е временен лидер на обръч на световното първенство

Боряна Калейн говори пред медиите, след като изпълни съчетанието си на обръч на стартиралото днес световно първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан. Състезателката ни се представи отлично и е временен лидер в подреждането, но основните ѝ конкурентки все още не са започнали участието си.

Пред журналистите Калейн, която се бори за квота за олимпийските игри в Токио догодина, заяви, че се надява да стигне до финала, за да може да покаже съчетанието си в пълния му блясък.

"Атмосферата е много приятна. Публиката доста хубаво ме посрещна, беше ми наистина приятно да играя. Любовта на феновете обикновено винаги ме мотивира и това мисля, че е само в един голям плюс за всеки спортист, просто да усеща подкрепата на хората. За мен това значи много - че те са дошли тук", започна Калейн.

"Анализи тепърва ще правя до края на деня. Смятам, че беше много добро изиграване, все пак за първо съчетание на световното мисля, че много добре се представих. Сега, естествено, аз съм много критична. Имаше още какво да направя, но се надявам, ако оценката ми стигне за финали, там да го покажа още във вторник"

"Добре успях да се съобразя и не допуснах груба грешка. Оттук нататък очаквам да бъде все по-добро. Не е сигурно дали ще ми стигне за финал тази оценка, тъй като основните ни конкурентки Беларус и Украйна играха днес с топки, за Италия не съм сигурна. Надявам се наистина тази оценка да ми стигне, за да мога да покажа в пълния си блясък съчетанието", завърши състезателката ни в индивидуалното.

Тагове: