на живо

Боряна Калейн - шампионка с лента на Световната купа в Баку

Българката спечели сребро на бухалки, а Катрин Тасева се окичи с бронз

Ладислав Цветков

Боряна Калейн спечели златния медал за съчетанието си с лента на Световната купа по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан!

Българката триумфира с оценка от 24,300 точки и остави зад себе си Алина Харнаско от Беларус (23,450 точки) и другата родна представителка Катрин Тасева (21,4500 точки).

Снимка: Lap.bg

По-рано през деня Калейн се класира и на второ място във финала с бухалки с оценка (27,400 точки). Пред българката на този уред се нареди единствено Линой Ашрам от Израел (27,800 точки). Трета стана Лала Крамаренко от Русия (27,150 точки).

Така медалите в индивидуалната надпревара за българските представителки стават 5. Освен титлата на лента и среброто на бухалки, Кален се класира на второ място в многобоя, а с топка се окичи с бронз. За Тасева третото място с лента е единственото качване на почетната стълбичка.

Снимка: Ладислав Цветков

Ансамбълът, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, е шампион в многобоя. Момичетата на Весела Димитрова триумфираха и с 5 топки, а по-късно днес (9 май) ще се борят за отличие за смесеното си съчетание - с обръчи и бухалки.